Få tillgång till Netflix i USA och andra landbaserade tjänster på nätet – VPN

Visste ni att Netflix har olika utbud beroende på i vilket land man befinner sig? Sverige har svenska filmer men det är ju ganska uppenbart. Men även det engelska utbudet skiljer sig från vad vi kan se i Sverige och vad amerikanarna kan titta på. Även andra tv-bolag som lägger ut innehåll som är menat till den amerikanska befolkningen begränsar det till just USA. Jag är ett stort fan av zombie-serien The Walking Dead som går på tv-kanalen AMC i USA. AMC lägger regelbundet ut klipp och material från serien, saker som inte jag kan se för att jag bor i Sverige. Även om The Walking Dead har gått på svenska tv-kanaler så ger inte AMC mig tillåtelse att se nya saker från t.ex. inspelningar. Men det finns som sagt sätt att undgå detta ”regionsskydd”. Man kringgår det genom att använda en VPN-tjänst. Det finns de som är gratis och de som kostar pengar.

Vad är en VPN?

Först innan jag tipsar om de bästa tjänsterna (enligt mig) så ska jag förklara vad VPN egentligen är. VPN är en förkortning av Virtual Private Network. Det är en säker uppkoppling som sker mellan den dator man använder och en fjärrdator som driver det privata nätverket. Mellan din dator och fjärrdatorn skapas det en säker ”tunnel” som skickar trafiken till och från dig. En VPN kan användas för att säkra trafik som skickas mellan två parter men den kan också användas för att maskera en IP-adress eller byta ut den. Drivs VPN-tjänsten från USA så kan du få tillgång till ett amerikanskt IP och då tror alla hemsidor att du som besöker dem sitter i USA. Smart eller hur? Då kan man få tillgång till allt innehåll som annars skulle vara begränsat. Mina klipp på AMC som handlar om The Walking Dead bland annat!!!

Tips på bra VPN-tjänster

OVPN anses vara den bästa tjänsten att använda för oss svenskar. Detta är en tjänst som kostar pengar men då får du ut mycket av den. Tjänsten kostar runt 70 kr i månaden och då får du fri bandbredd plus en väldigt säkeranslutning utan reklam eller problem. Netflix verkar dock inte fungera med OVPN just nu. Enligt en nyhet på deras hemsida så har Netflix blockerat alla deras amerikanska ip-adresser. Om detta påverkar allt blockerat innehåll i USA vet jag inte än. Ska du använda denna VPN för att titta på innehåll i USA så kontakta OVPN först och fråga vad som fungerar och vad som inte fungerar.

StrongVPN är en större tjänst som ska fungera med alla olika tjänster över hela världen. Den kostar från $ 5 i (43 kr) månaden men nackdelen är att servrar för VPN ligger i USA och då förlorar man en del av hastigheten. Det är dock tänkt att man ska aktivera denna tjänst enbart när man vill ändra sitt ip till t.ex. ett amerikanskt för att kolla på Netflix. OVPN’s VPN ligger i Sverige och därför kan man använda den hela tiden, för att det går snabbare.