Mina bästa filmtips (som finns på Netflix)

Hade lite svårt att komma på ett nytt inlägg här på sajten så jag tänkte tipsa om lite filmer. Yes! Tänker säkert många och jag tror också att det blir ett bra inlägg 🙂

Donnie Darko (2001)

En film som finns på Netflix idag som jag kan se om och om igen, jag fascineras lika mycket varje gång av denna films storhet. Donnie är en 16 årig kille i ett vanligt amerikanskt samhälle som börjar att se saker. Han har en liten historia inom psykologin och har haft en del incidenter. Han börjar att se syner, en man i kanindräkt som kallar sig för Frank. Han säger att världen ska gå under om 28 dagar och Donnie tror att han kan resa i tiden och ändra historien, eftersom han tror på Frank och allt han säger. Rollen som Donnie Darko spelas av Jake Gyllenhaal som gör en toppenprestation i filmen. Det kom en uppföljare 2009 men den har inte samma magi som Donnie Darko. Är du intresserad av att se den så ska du söka på S. Darko. Den finns dock inte på Netflix, inte än.

Edge of Tomorrow (2014)

Filmen är baserad på en japansk lightnovell All You Need is Kill. Filmen handlar om William Cage som är en major i USAs försvarsmakt och han är på besök i Storbritannien på ett högkvarter. Anledningen är att jorden är under attack av utomjordingar och man försöker att bekämpa dem. Cage som är major blir indragen i striderna mot sin vilja, av anledningar som han inte kan förstå och det är då det intressanta inträffar. Har du sett filmen Måndag hela veckan (Groundhog Day 1993) med Bill Murray? Cage börjar att uppleva varje dag om och om igen. Twisten är att när han dör kommer han tillbaka på samma ställe igen. Till slut kommer han underfund med varför detta händer.

Det är en otroligt bra film för alla som gillar Science Fiction och action, och Tom Cruise som spelar huvudrollen som William Cage.

Edge of Tomorrow finns också på Netflix nu. Bara att sätta dig ner och kolla om du har ett konto där.

Donnie Brasco (1997)

En av de bästa filmerna på jorden där Johnny Depp och Al Pacino spelar i. En av Depps bästa roll som han har gjort, ever! Filmen handlar om FBI-agenten Joe Pistone som infiltrerar den italienska maffian i USA under namnet Donnie Brasco. Han blir vän med en inbiten maffiamedlem vid namn Lefty Ruggiero som rekommenderar honom in i maffiafamiljen. Donnie dras allt djupare in i organisationen och börjar tappa grepp om sitt verkliga liv som agent och far och make. Filmen baseras på ett verkligt undercover-uppdrag som FBI-agenten Joseph D. Pistone fick på 70-talet, han infiltrerade maffian och fick över 200 fällande domar. Efter hans uppdrag så var det ett stående erbjudande på 500 000 dollar på hans huvud, och det gäller nog fortfarande idag för Joe Pistone ska vara i livet, fast han håller sig nog undan.

Även denna film finns på Netflix, yay!!