Stora musikhändelser i Sverige 2016

En stor man ska ha en enmanskonsert nästa år. Ja Håkan Hellström ska köra en konsert i Göteborg i juni 2016 och det blev helt galet när biljetterna släpptes. Håkans musik tilltalar inte mig men fenomenet är intressant. En man som sålde slut på alla biljetter på mindre än 3 timmar. Ja 130 000 biljetter gick åt på denna korta tid. Det blev ett sådant tryck att man blev tvungen att lägga till en extrakonsert för att ta hand om alla fans som ville se Håkan.

Han är Göteborgs stolthet tillsammans med det där fotbollslaget alla pratar om. Han är den populäraste artisten i modern historia som drar så mycket folk till sina spelningar. Idag är han dock inte lika ”het” på radiostationerna eller på tv men det är för att senaste albumet är något år gammalt. Men kaos blev det när biljetterna släpptes och många blev besvikna när de satt och väntade i kön på internet, ja det blev kö hos biljettleverantören eftersom ALLA ville ha en biljett. Nu har det dock inte bara fans och musikälskare som var ute efter biljetter. Det var många som såg tillfälle att tjäna en slant genom att köpa upp många biljetter. Detta gör man för att sedan sälja dem till en betydligt högre pris, oftast i närheten av själva konserten. Det är ett växande problem och många som verkligen ville se Håkan blev arga när man såg att biljetterna snappades upp av företag och individer som ville göra profit.

Håkan Hellström spelar på Ullevi den 4 juni 2016 och extrakonserten hålls den 5 juni. Det är en lördag och söndag, om någon skulle vilja planera in det. Dock så finns det inga biljetter kvar, om man inte vill köpa dem på Blocket förstås. Det finns det biljetter från ungefär 1000 kr (ståplats). Ordinarie pris för biljetterna när de släpptes låg på omkring 600 kr inkl. serviceavgifter. Men vill man verkligen se honom så är man säkert beredd att betala för det också?

Jag tror inte att det är sista gången som Håkan gör en konsert i Sverige men jag tror det är sista gången som han kommer att vara ”den Håkan” som alla känner igen. Med energin och allt. Han är en av Sveriges bästa liveartister, så…

Men bättre blir Monsters of Rock!

Här kommer ett band och en musik som tilltalar mig. Monsters of Rock är en rockfestival som hölls i Sverige på 80-talet. 86 och 86 var Monsters of Rock på Råsunda där AC/DC, Van Halen, Mötley Crue, Scorpions, Ozzy Osbourne och Def Leppard spelade. Det var en omtalad festival som var the big thing under 80-talet och nu är man tillbaka. 2016 kommer Monsters of Rock tillbaka till Sverige, och denna gång håller man hov på Friends Arena i Stockholm. Det största namnet som ska spela på nya Monsters of Rock är Black Sabbath (med ozzy). Mer band eller artister är inte klara än, och de som är klara hålls hemliga.